Nokia 9 PreView modelinin tanıtımı yapıldı

Nokia markasının çok uzun bir zamandan beri konuşulmakta olan 5 arka kamerası bulunan yeni amiral gemisi konumundaki Nokia 9 PureView modeli, bugün MWC 2019 dahilinde gerçekleştirilen etkinlik esnasında tanıtında.

Nokia 9 PreView modelinin tanıtımı yapıldı


Nokia markasının çok uzun bir zamandan beri konuşulmakta olan 5 arka kamerası bulunan yeni amiral gemisi konumundaki Nokia 9 PureView modeli, bugün MWC 2019 dahilinde gerçekleştirilen etkinlik esnasında tanıtında. 5'li bir arka kamera kurulumu yaparak bir ilki gerçekleştirmiş olan Nokia markası, cihazın öteki özellikleriyle alakalı olarakta bir hayli iddialı.

Nokia markası, öteki üreticilerin de yapmakta olduğu gibi parmak izinin okuyucusunu Nokia 9 PureView modelinde ekranın alt kısmına yerleştirmiş, öte yandan cihazın bir de yapay zeka desteğine sahip yüz tanıma sistemi bulunmakta. 

HMD şirketi, maalesef bu cihazı üzerinde Qualcomm şirketinin en yeni ve en güçlü  özelliklere sahip yonga seti olarak nitelendirilen Snapdragon 855 işlemcisinin yerine Snapdragon 845'i kullanmayı tercih etmiş. Böylelikle de 5G özelliklerinden mahrum kalmış durumdaki Nokia 9 PureView modelinin,  aslıda yine de performans açısından kesinlikle problem yaşatmayacak olduğunu da açıkça söyleyebiliriz.

Geceyarısı Mavisi şeklinde tek bir renk seçeneği ile karşımıza çıkan Nokia 9 PureView modeli, aynı zaman içerisinde tek bir versiyonla karşımıza çıkıyor; 6 GB'lık bir RAM ve 128 GB'lık bir depolama alanı. Tabii ki de gelecek dönemde bu seçenekler daha da arttırılacak olabilir.

Snapdragon 855 işlemcisinin yerine Snapdragon 845 işlemcisi kullanmış olan Nokia 9 PureView modelinin fiyatı ise 699 dolar seviyesinde belirlenmiş durumda; rakiplerine bakıldığında fazlasıyla rekabetçi bir şekilde konumlandırılmış olan cihazın sınırlı bir sayıda üretim yapılacağı ve stok bittiği zaman yeniden üretilmeyecek olduğu açıklandı fakat firma,  bu cihazın tam olarak ne kadar üretilecek olduğunu da açıklamadı.

Cihazın ülkemizde yer alacak satış fiyatı ya da satışa çıkıp çıkmayacak olduğu hususunda da halen bir açıklama gerçekleştirilmiş değil.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.