Nvidia şirketi GTX 1650 ürününü gelecek ay tanıtmış olacak

Nvidia GTX  isimli serisini, Turing mimarisinin yanısıra DLSS teknolojisi ile beraber RTX serisine yaklaştırabilmeyi de planlamakta gibi gözükmekte.

Nvidia şirketi GTX 1650 ürününü gelecek ay tanıtmış olacak


Nvidia GTX  isimli serisini, Turing mimarisinin yanısıra DLSS teknolojisi ile beraber RTX serisine yaklaştırabilmeyi de planlamakta gibi gözükmekte. GTX 1650 şeklinde anılmakta olan bu özel ekran kartının, Nvidia şirketinin orta düzeyde yer alan ekran kartlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkacağı ve Pascal tabanına sahip GTX 1050 isimli ürüne benzeyecek olduğu da tahmin edilmekte.

Nvidia şirketinin yeni uygun fiyata sahip ekran kartının 4 GB'lık GDDR5 ya da GDDR6  bir bellek, 128-bit bellek veri yolunun yanı sıra 1.485 MHz saat hızına sahip olarak karşımıza çıkacak olduğu da söylenmekte. GTX 1650 isimli ürün aslında o  kadar güçlü  bir durumda gözükmüyor olsa bile Nvidia şirketinin öteki düşük düzeyde yer alan ekran kartlarından daha iyi durumda olacağı da kesin. Daha güçlü özelliğe sahip bir donanım istemekte olan masaüstü bilgisayar kullanıcıları, büyük bir ihtimal ile GTX 1660 ürünü ya da RTX serisinden kartları tercih etmeyi sürdüreceklerdir.

Turing isimli mimariden biraz söz edecek olursak, bu bahsi geçen mimari aslına bakılırsa Volta mimarisinden gelmekte. Ray Tracing ile birlikte Volta'yla işlemekte olan Tensor çekirdeklerinin yapısını oluşturmakta bulunduğu Turing, yapay zeka artılarını öne çıkartmakta ve bu ise görüntüyü işleme kalitesini en yüksek durumdaki sınırlara çıkartmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.