Youtube platformu 400 taneden çok kalanı kapattı

YouTube platformunun öneriyle ilgili algoritmasının kullanıcıları çocuklarla alakalı uygunsuz bir takım ifadelerin yer almakta olduğu içeriklere yönlendirmeye başladığı iddiasıyla ortaya çıkan tartışma, YouTube platformundan da çok büyük bir karşılık bulmuş oldu.

Youtube platformu 400 taneden çok kalanı kapattı


YouTube platformunun öneriyle ilgili algoritmasının kullanıcıları çocuklarla alakalı uygunsuz bir takım ifadelerin yer almakta olduğu içeriklere yönlendirmeye başladığı iddiasıyla ortaya çıkan tartışma, YouTube platformundan da çok büyük bir karşılık bulmuş oldu. Ünlü durumdaki YouTuberlardan Philip DeFranco’nun bu husustaki videosuna yanıt olarak dün akşam özel bir açıklama gerçekleştiren YouTube platformunun içerik üretici destek ekibi, YouTube'da yer alan herkesin şu anda problemin üstünde çalışmakta olduğunu da ifade etti.

Kullanıcıları bu türdeki içeriklerden koruyabilmek amacıyla çok büyük bir çaba göstermekte olduklarını ifade eden ekip, çocuklarla alakalı uygunsuz ifadeler içermekte olan videoların ve bahsi geçen yorumların polisle de paylaşılmış olduğunu açıkladı. Bilinmekte olduğu gibi iddialardan sonra YouTube'a pek çok çevreden tepkiler yapmaya başlamış; Epic Games şirketi ile birlikte Nestle  şirketi ve Disney şirketi gibi büyük firmalar YouTube reklamlarını durdurma konusunda karar almış oldukları konusunda açıklama yapmışlardı.

Daha öncesinde YouTube için açıklama yapmış olan bir tane  yetkili, yasadışı  bir şekilde faaliyet göstermekte olan kanalları kapatmış olduklarını ve eş zamanlı bir şekilde yetkililere bildirmiş oldukları konusunda açıklama yapmışlardı. Platformda yer alan uygunsuz ifadeler içeriğine sahip yorumları da silmiş olduklarını açıklayan yetkili isim; ''Sözü edilen içeriklerle alakalı olarak politikamızda çok açık ifadeler yer almakta. İstismarı engelleyebilmek amacıyla çalışmayı sürdürüyoruz.'' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

YouTube platformuna gelmiş olan tepkiler çığ gibi büyümeyi sürdürürken firmanın bu durumu hızlıca ele almış durumda bulunması, pek çok içerik üreticisinin tarafından olumlu bir hamle şeklinde yorumlanmış oldu. Firma yetkilileri tarafından ve içerik üreticilerinin destek ekibinden gelmiş olan açıklamalara bakılır ise, YouTube platformunun bu türdeki içeriklerle mücadelesi aralıksız bir şekilde devam edecek gibi gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.