O destek Linux platformu içinde gelmiş durumda

Senelerden beri ismini işlemcilerle duymuş olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devlerinden Intel şirketinin yeni işlemci serilerinden Ice Lake'in, Intel şirketinin üretecek olduğu ilk 10 nm mimarisine sahip işlemci olması konusunda bir beklenti var.

O destek Linux platformu içinde gelmiş durumda


Senelerden beri ismini işlemcilerle duymuş olduğumuz Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devlerinden Intel şirketinin yeni işlemci serilerinden Ice Lake'in, Intel şirketinin üretecek olduğu ilk 10 nm mimarisine sahip işlemci olması konusunda bir beklenti var. 2019 senesinin son çeyreği içerisinde piyasaya çıkartılması konusunda bir beklenti bulunan çok daha yeni ve daha öncesinde eşi benzeri görülmemiş performansları bulunan işlemcilerle alakalı bir iyi haber ise Linux tarafından gelmiş oldu.

Vulkan ya da OpenGL sürücülerle beraber 11. nesildeki donanımlar çalıştırılmak istendiği zaman karşımıza 11. neslin tam bir şekilde desteklenmemiş olduğu, bunun doğrultusunda ise düşük performansla beraber stabilite problemleriyle karşılaşılacak olduğunu ifade eden bir yazı çıkmaktaydı. Dağıtıma geçirilmiş olan bu güncellemeden sonrasında da bu uyarının komple ortadan kalkmış olduğu belirtilmekte.

Güncelleme notlarına bakıldığı zaman artık 11. nesilde yer alan sürücülerin tam  bir performansta çalışmakta olduğu ve komple desteklenmekte olduğu ibaresi yer almakta. Yapılmış olan güncellemeyle beraber resmi  bir desteğe kavuşmuş olan 11. nesilde yer alan sürücüler artık Linux dağıtımları üzerinde varsayılan bir şekilde yer alacak. Intel şirketinin 10 nm mimarisindeki işlemci stoklarını 2019 senesinin içinde büyütecek olduğu da gelmiş olan bilgiler arasında.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.