Operatörlere özel olan telefon satışı Android Q ile geri geliyor

Bilmekte olduğunuz gibi farklı operatörler, telefonlar üstünde farklı modlama işlemleri yapıp o telefonun, yalnızca kendi operatörleriyle çalışmasını sağlayıp özel bir satış yapabilmekteydi.

Operatörlere özel olan telefon satışı Android Q ile geri geliyor


Bilmekte olduğunuz gibi farklı operatörler, telefonlar üstünde farklı modlama işlemleri yapıp o telefonun, yalnızca kendi operatörleriyle çalışmasını sağlayıp özel bir satış yapabilmekteydi. Uzun bir zamandan beri ülkemiz içerisinde bu çeşit kampanyalar görmemekte olduğumuzu fark etmiş olabilirsiniz; bunun sebebi ise BTK'nın bu bahsi geçen uygulamayı sessiz ve sedasız bir şekilde 2013 senesinde yasaklamış  bir durumda olması.

Konumuza dönecek olursak eğer. Kullanıcıların fazlasıyla büyük bir bölümü hala Oreo işletim sistemi kullanmakta olsa bile bugünlerde Android Q işletim sistemine yönelik haberler sıklaşmaya başladı oldu. Son gelmiş olan bilgilere bakılır ise, Android Q işletim sisteminde SIM kilidinin koyulmasıyla birlikte bunun sayesinde operatör anlaşmalı olan özel satışlar olanaklı kılınacak.

Android Pie işletim sistemi üzerinde operatörler 2 SIM kart girişi olan telefonlara global  bir kilit koyabilmekte. Android Q işletim sisteminde de her 2 tane SIM girişine de ayrı bir şekilde kilit koyulabilecek ve farklı operatör satışları da olanaklı olabilecek. Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri içerisinde çok sık bir şekilde görmekte olduğumuz bu tip SIM kart kilidi kaynağı bulunan satışlarda hareketlenmeler yaşanacak olması da olası.

İlk önce de değinmiş olduğumuz gibi bu durum ülkemiz içerisinde yer alan satışlara hiç bir şekilde etki etmeyecektir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.