Oppo şirketinden yeni bir teknoloji

Oppo şirketi, Şangay içerisinde gerçekleştirilmiş olan Mobil Dünya Kongresi esnasında yeni bir  tane daha iletişim teknolojisini hayranlarına tanıtmış oldu.

Oppo şirketinden yeni bir teknoloji


Oppo şirketi, Şangay içerisinde gerçekleştirilmiş olan Mobil Dünya Kongresi esnasında yeni bir  tane daha iletişim teknolojisini hayranlarına tanıtmış oldu. Oppo  şirketinin kullanıcıları, yeni geliştirilmiş olan özel teknolojiyle beraber hücresel veri veyahut  internet bağlantısına ihtiyaç olmadan orta mesafedeki uzaklıklarda (3 kilometre kadar) arama yapabiliyor olacak ve mesajlaşmaya devam edebilecek. MeshTalk adına sahip merkezi bulunmayan, uçtan uca sistemi bulunan bu protokol, Oppo şirketinin iddialarına bakılır ise 3 kilometrelik bir alana kadar bağlantıyı desteklemekte. Daha da önemli olanı, kalabalık alanlar içerisinde sinyal arttığından dolayı bu mesafede de artış olabiliyor.

Kısa bir şekilde özetlememiz gerekecek olursa Oppo şirketine ait olan cihazlar, çok daha geniş bir alana yayılmış  durumdaki yerel bir ağ oluşturup aktif olarak kullanılmakta olan baz istasyonlarına hiç bir şekilde gerek duymadan direkt bir şekilde iletişim kurabiliyor olacak. MeshaTalk'un ayrıca batarya ömrüyle alakalı olarak direkt bir etkiye sahip durumda bulunmadığını da ifade eden Oppo şirketi;  teknolojiyi, telefonun üzerinde yer alan bataryası düşük durumdayken devreye girmiş olan 72 saat süren bekleme moduna da ilave ederek telefonların acil durumlar esnasında ulaşılabilir olmasını amaçlamakta olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Oppo şirketi, MeshTalk ismine sahip olan teknolojisinin internet bağlantısı bulunmayan veyahut havaalanlarıyla birlikte konser alanları benzerindeki standart ağ bağlantılarının fazlasıyla şişkin bir durumda bulunduğu alanlarda kullanılabilecek olduğunu düşünmekte. MeshTalk isimli bu yeni teknolojinin mevcut  durumdaki Oppo cihazlar üzerinde kullanılıp kullanılmayacak olduğu da şu anda bilinmezliğini koruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.