Play  Store için yeni kurallar açıklandı

Google şirketi, Play Store mağazasıyla alakalı çocukları koruyabilmeye yönelik politika güncellemelerinin hemen sonrasında şimdi ise cinsel içerikle beraber nefret söylemiyle alakalı politikalarını genişletmekte.

Play  Store için yeni kurallar açıklandı


Google şirketi, Play Store mağazasıyla alakalı çocukları koruyabilmeye yönelik politika güncellemelerinin hemen sonrasında şimdi ise cinsel içerikle beraber nefret söylemiyle alakalı politikalarını genişletmekte. Firma, bunun doğrultusunda marihuana ile birlikte e-sigara ve de sahte ürünler hususunda yeni kısıtlamalar getirmiş olacak.

Cinsel içeriğe karşı hali hazır bir şekilde mevcut politikalar yer almaktaydı. Şimdi  ise bunun kapsamı biraz daha genişletilip çıplaklığın yanında kutsal durumdaki şeylere saygısızlık yapmakta bulunan içeriklerin yanı sıra müstehcen içeriklere de çok özel kısıtlamalar getirilmiş oldu.

Bunların yanında birincil maksat eğitimsel ile birlikte belgesel, bilimsel ya da sanatsal ise veyahut gereksiz durumda değil ise çıplaklığa izin verilebilecek olduğu da belirtilmekte. Benzeyen bir biçimde nefret söylemiyle alakalı da ihlal örnekleriyle beraber açıklamalar gerçekleştirildi.

Kumar ile birlikte ganimet kutularıyla alakalı da bir takım küçük düzenlemeler gerçekleştirildi. Yeni ganimet kutularıyla alakalı politikalara bakılır ise satın almadan öncesinde ögelerin çıkmayla alakalı şansının açık bir şekilde belirtilmesi gerekli. Play Store üzerinde ganimet kutularıyla alakalı daha öncesinde de politikalar yoktu. Artmış olan popülariteyle beraber bu konuya da  bir takım düzenlemeler getirilmiş oldu.

Google şirketi, öte yandan esrar satışıyla alakalı bir takım yeni politikalar da paylaştı. Yaşamış olduğunuz yerdeki yasallığa bakılmadan, esrar siparişi ile birlikte teslimatı için yardım veyahut THC (esrarın özel bir etken maddesi) içeriğine sahip ürünlerin satışını basitleştirmesi amacıyla da uygulamalara izin verilmiyor olacak.

Tütün ürünleri bile Google şirketinin kara listesine girmiş durumda. Google şirketinin bu yeni politikası tütün satışını basitleştiren (e-sigaralar da dahil olmak üzere), alkol ya da tütün kullanımını teşvik etmekte olan uygulamaları yasaklamakta.

Öte yandan uygulamalar üzerinde sahte ürünlerin satışı da yasaklanmış oluyor. Bununla alakalı olarak kullanıcıların doldurabilecek olduğu bir form da oluşturulmuş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.