Pokemon Go o android sürümlerinden desteğini çektiğini duyurdu

Dünyanın genelinde çok büyük bir fenomen durumuna gelmiş olan Pokemon GO isimli oyun, nerdeyse tüm cihazlarda oynanabilmesi ile birlikte  dikkat çekmekteydi.

Pokemon Go o android sürümlerinden desteğini çektiğini duyurdu


Dünyanın genelinde çok büyük bir fenomen durumuna gelmiş olan Pokemon GO isimli oyun, nerdeyse tüm cihazlarda oynanabilmesi ile birlikte  dikkat çekmekteydi. Bir çok kişinin hayali haline gelen sokak üzerinde Pokemon yakalamayı olanaklı kılmakta bulunan bu oyun, artık KitKat 4.4 isimli sürümle birlikte daha eski durumdaki  Android işletim sistemi kullanmaya devam eden cihazlar üzerinde çalışmayı sonlandıracak.

Niantic şirketi, almış olduğu bu kararı  ise herhangi bir sebebe dayandırmış değil. İnsanların yalnızca Pokemon GO isimli bu popüler oynamak açacıyla çok daha yeni bir akıllı telefon almayacak olduğu da nerdeyse kesin. Bu  söz konusu kararın kaç tane oyuncuyu etkileyecek olduğu bilinmezliğini koruyor, sonuca bakılacak olursa Android KitKat isimli işletim sistemi, bayağı eski bir işletim sistemi sürümü olarak bilinmektedir.

Pokemon GO isimli oyunla beraber Ingress isimli yapım da Android 5 öncesinde çıkan işletim sistemine sahip cihazlar üzerindeki desteğini yitirmiş olacak. Şirket, kullanıcıları için işletim sistemlerini  hızlı bir şekilde güncellemelerini tavsiye etmekte.

Görünüşe bakılacak olursa gelecek dönem içerisinde Pokemon GO isimli oyun ilerlemeye devam ediyor olacak ve bu zaman içerisinde, kullanımı azalmış durumdaki Android işletim sistemi versiyonlarında da yavaş bir şekilde desteği kesmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.