PUBG yükselmesini devam ettiriyor

2016 senesi içerisinde Koreli şirketlerden Bluehole, Brendan Greene’i (PlayerUnknown) PUBG isimli oyunu geliştirmesi amacıyla işe aldı. Bunun nedeni de Greene’in daha öncesinde Arma 2 isimli oyunla alakalı geliştirmiş olduğu battle royale isimli moddu.

PUBG yükselmesini devam ettiriyor


2016 senesi içerisinde Koreli şirketlerden Bluehole, Brendan Greene’i (PlayerUnknown) PUBG isimli oyunu geliştirmesi amacıyla işe aldı. Bunun nedeni de Greene’in daha öncesinde Arma 2 isimli oyunla alakalı geliştirmiş olduğu battle royale isimli moddu. PUBG isimli oyun, 2018 senesinin Ocak ayı içerisinde rekor kurup anlık 3,2 milyon tane kullanıcıya ulaşmış durumdaydı. Bunun üzerinden bir sene geçti ve nerdeyse tüm manşetleri domine etmiş olan oyun Fortnite olarak öne çıkıyor.

Aslında yine PUBG isimli oyun, halen fazlası ile popüler bir durumda. PUBG Corp. şirketi, 2018 senesinin Aralık ayı içerisinde The Verge’e vermiş olduğu bir demeç içerisinde PUBG Mobile isimli oyunun 200 milyon taneden daha çok kullanıcısının bulunduğunu ifade etmişti. Yalnızca bilgilendirme amacıyla söylemekteyiz, Fortnite isimli oyunun o dönemlerde tüm platformlar içerisindeki oyuncu sayısı nerdeyse aynı durumdaydı. Medya üzerindeki Fortnite furyasına karşın PUBG isimli oyun sessiz bir şekilde yoluna devam etmiş oldu ve Fortnite isimli oyunun oyuncu sayısını dahi geçti. 2018 senesinin Haziran ayı içerisinde PUBG Corp. şirketi, oyunun aslında 400 milyon taneden çok kullanıcısının yer aldığını ve bunların 227 milyon tanesinin aylık oyuna giriş yapmakta olduğunu ifade etti.

Mobil sürümden sonra PUBG Lite isimli oyunun da çıkmasıyla PUBG isimli oyunun sahalara  çok daha sağlam  bir şekilde dönmesi beklenmekte çünkü oyun çok  daha az bir şekilde sistem gereksinimi istemekte ve bedava. PUBG Lite isimli oyunu orijinal PUBG mekanikleri ile mobil grafiklerinin birleşmiş bir durumu şeklinde de düşünebilirsiniz.

Bu söz konusu rakamlara karşın PUBG isimli oyunun PC platformu üzerindeki oyuncu sayısı  çok yavaş bir biçimde düşüş yaşamakta fakat yine her geçtiğimiz gün en fazla oynanma listesi üzerinde Dota 2 isimli oyun ile birlikte CS:GO isimli oyunun arkasında 3. sıra içerisinde. Yani özetle söyleyecek olursak PUBG  isimli oyun medyayı yitirmiş olabilir fakat sadık oyuncu kitlesini kesinlikle zaman yitirmedi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.