Ses teknolojisi konusunda yeni bir süreç başlamış olacak

Bluetooth cihazlarda yer alan pazarlar, git gide değer kazanmaya başlıyor. Artık otomobilinizle birlikte evinize kadar nerdeyse pek çok teknolojik alet üzerinde Bluetooth bağlantı seçeneği yer alıyor.

Ses teknolojisi konusunda yeni bir süreç başlamış olacak


Bluetooth cihazlarda yer alan pazarlar, git gide değer kazanmaya başlıyor. Artık otomobilinizle birlikte evinize kadar nerdeyse pek çok teknolojik alet üzerinde Bluetooth bağlantı seçeneği yer alıyor. Bluetooth ile alakalı teknolojinin en fazla artış göstermekte olduğu kategori de Bluetooth ses sistemleri olarak öne çıkıyor.

Araştırmalara bakılır ise 2023 senesine kadar her 10  tane hoparlörden 9 tanesi içerisinde Bluetooth bağlantısı yer alıyor. Daha da önemli olanı ise, bugün satışı gerçekleştirilen kulaklıkların %50’lik bir kısmı Bluetooth bağlantılarına sahip. Bu pazar içerisindeki artışın fark edilmesi üstüne bu yıl içinde Bluetooth teknolojisi konusunda çok büyük gelişmeler yaşanıyor olacak.

Gelecek birkaç ay içinde daha yeni bir çekirdek ses mimarisi duyurulmuş olacak. Daha çok detay bilgisi verilmedi fakat daha yeni özellikler geleceği fazlasıyla açık. İlk önce, yeni  bir mimari daha kaliteli  bir şekilde ses iletimi sunuyor olacak. Bu söz konusu mimarinin codecs’leri şu anda piyasa içerisinde bulunuyor mu yoksa bulunmuyor mu belli değil. Gecikme ise kalkacağı açıklanan problemler arasında yer alacak. Bu ise oyuncu kulaklıklarının Bluetooth ile alakalı varyasyonlarına sahip olması amacıyla çok önemli bir adım olarak öne çıkabilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.