Son güncellemesiyle VPN'yi engelliyor

Genel olarak erişimi kısıtlı durumda bulunan sitelere bağlanabilmek amacıyla kullanılsa bile internet üzerindeki kimliği gizlemenin yanında çok daha hızlı bir şekilde bağlantı sağlamak maksadıyla da kullanılmakta olan VPN hizmeti, internet kullanımı gerçekleştiren pek çok kişinin olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi.

Son güncellemesiyle VPN'yi engelliyor


Genel olarak erişimi kısıtlı durumda bulunan sitelere bağlanabilmek amacıyla kullanılsa bile internet üzerindeki kimliği gizlemenin yanında çok daha hızlı bir şekilde bağlantı sağlamak maksadıyla da kullanılmakta olan VPN hizmeti, internet kullanımı gerçekleştiren pek çok kişinin olmazsa olmazlarından bir tanesi haline geldi. VPN hizmetlerinin kullanılması her geçtiğimiz gün artmakta olsa bile son Windows 10 işletim sistemi güncellemesi, kullanıcıları çok fazla kızdırmış gibi duruyor.

Windows 10  işletim sistemi Mayıs 2019 Güncelleştirmesinin içinde yer alan bir hatadan dolayı VPN bağlantılarının engellenmiş olduğu ifade edildi. Microsoft şirketi, sitesi üzerinde yer alan destek kısmında paylaştığı bir yazı içinde hatanın KB4497935 isimli güncelleştirmesinin yüklendiği 1903 sürümüne ait cihazlarda yer aldığını ifade etti.

Microsoft şirketinin güncellenmiş sürüm notları inceleme altına alındığında Remote Action Connection Manager (RASMAN) adına sahip hizmetin durabilecek olduğu ve kullananların ''0xc0000005'' şeklindeki hata kodunu alabilecek olduğu da ifade edildi.

VPN Tam Olarak Nedir, Nasıl Kullanılmaktadır?

Problem ise, bir VPN profili içerisinde ''Always on VPN'' isimli seçenek seçildiğinde ortaya çıkmakta. Dolayısıyla bu söz konusu hatadan sadece VPN servisleri içerisinde ''sürekli açık'' şeklindeki seçeneği aktif hale getiren kullanıcılar etkilenmekte. VPN servisini manuel bir şekilde açıp kapatmakta olan kullanıcılar açısından da bir problem bulunmamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.