Sony şirketi oyun stüdyosu almayı sürdürüyor

Sony şirketi, oyun sektörü içerisinde bir çok önemli markaya  da sahip bir durumda. Bu  söz konusu markalara bakılır ise God of War ile birlikte  Uncharted  ve The Last of Us isimli oyunlar yer alıyor.

Sony şirketi oyun stüdyosu almayı sürdürüyor


Sony şirketi, oyun sektörü içerisinde bir çok önemli markaya  da sahip bir durumda. Bu  söz konusu markalara bakılır ise God of War ile birlikte  Uncharted  ve The Last of Us isimli oyunlar yer alıyor. Pekala bu markalar ile birlikte bu oyunları yapmakta bulunan stüdyolar Sony şirketi için yeterli  bir durumda mı? Sony şirketi de, şu an içerisinde bu soruya bir yanıt aramakta. 

Söylentilere bakılır ise Sony şirketi, şu an içerisinde daha yeni oyun stüdyolarını kendi bünyesine katabilmek amacıyla çalışmalar yapmayı sürdürmekte. Hali hazır bir şekilde çok iyi oyunları bulunan şirkete belli ki bu söz konusu sayı Japon devi gözünden bakıldığında yeterli gelmiyor. Sony Interacitve şirketinin CFO’su görevinde bulunan  Jim Ryan, farklı oyun stüdyolarıyla bir birleşme veyahut satın alma planları ile alakalı konuştu. 

Görünüşe bakılır ise Sony şirketi, Google Stadia'nın duyurulmuş olmasından da etkilenip bu işe girişme konusunda bir karar vermiş oldu. Ryan ayrıca, yeni  gelecek olan servisler ile birlikte  konsol içeriklerinin ''her zaman olduğundan daha a  önemli'' bir duruma gelmiş olduğunu ifade ediyor. Stadia ise , geleneksel  durumdaki konsolları  tamamen işlevsiz bir duruma getirmiş olacak. Bu sebepten dolayı da Sony şirketi, tek oyuncuya sahip hikayelere odaklanmış bir durumda. 

Yeni şirketlerin bu sektöre  büyük bir umutla girmiş olduklarını ve söz konusu bu durumdan memnun olduklarını ifade eden Ryan, 25 senelik uzmanlıkları ve çok büyük bir mal varlıklarının yer aldığını da ifade ediyor. 

PlayStation 5 isimli konsol artık ufukta gözükmeye başladı. Nerdeyse hemen yüklenebilen oyunlar, 8K  özelliğe sahip grafikler ve de  ışın izleme teknolojisiyle beraber Sony şirketi, yeni gelecek  konsolunun tamamen sahici bir güç gösterisi olmasını çok fazla istemekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.