Sony şirketinden yeni bir patent

Oyun konsolları üzerinde çok ciddi bir pazar payına sahip durumda bulunan Sony şirketi, PlayStation 5 konsolunun, sahip bulunduğu SSD ile birlikte PlayStation 4 konsoluna oranla 19 kat  daha az bekleme zamanı yakalamış olduğunu göstermişti.

Sony şirketinden yeni bir patent


Oyun konsolları üzerinde çok ciddi bir pazar payına sahip durumda bulunan Sony şirketi, PlayStation 5 konsolunun, sahip bulunduğu SSD ile birlikte PlayStation 4 konsoluna oranla 19 kat  daha az bekleme zamanı yakalamış olduğunu göstermişti. Yeni patentle beraber bu söz konusu hızların sadece bir başlangıç olabileceği de ortaya çıkmış oldu.

Sony Interactive Entertainment şirketi Amerika Birleşik Devletlerinin Patent ile Marka Bürosu'na yeni bir tane patent başvurusu gerçekleştirdi. Sony şirketi, yollamış olduğu patent dosyaları üzerinde oyuncuların sinirini bozmaya başlayan yükleme ekranlarının komple yok edilecek olduğundan söz etti. Söz konusu bu özelliğin PlayStation 5 konsoluna yetişebilecek olduğuna yönelik kuşkular bulunuyor olsa bile PlayStation 5 Pro veyahut PlayStation 6 konsolunda bu özelliğin olması konusunda beklenti var.

Oyunlar üzerinde yer alan yükleme ekranları, oyun içindeki mekanların parça parça bir şekilde yüklenecek olması; bu nedenden dolayı da yeni alanlara geçiş yaptığınız zaman yeni yüklemelerin ortaya çıkacak olması sonucunda oluşmakta. Sony şirketinin söz konusu bu patenti hayata geçer ise devasa durumdaki açık dünya oyunları hiçbir  şekilde yükleme ekranı bulunmadan oynanabilir bir duruma gelmiş olacak.

Yeni nesildeki konsollar üzerinde kullanılacak olduğu açıklanan bu özelliğin pek çok oyuncunun oyun deneyimini  fazlasıyla ciddi bir açıdan artırması ve açık dünya oyunlarını çok farklı bir şekilde şekillendirmesi de beklenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.