Sony şirketinden yeni bir tane telefon patenti

Sony şirketi hiç bir şekilde boş durmadan, kendi içerisinde gömülü durumdaki sensörleri olan, katlanabilir özelliğe sahip bir telefonla alakalı patent almış durumda.

Sony şirketinden yeni bir tane telefon patenti


Sony şirketi hiç bir şekilde boş durmadan, kendi içerisinde gömülü durumdaki sensörleri olan, katlanabilir özelliğe sahip bir telefonla alakalı patent almış durumda. Yaşamımıza bir türlü girecek olduğu açıklanan bu tablet - telefonlarıyla alakalı Sony şirketi de kendisine özel hamlesini gerçekleştirmiş oldu. 

Ekran üzerinde yer alan sensörler 3 tane olarak gözükmekteyken, bunların basınç ile birlikte sıcaklık ve de  hızlanma sensörü bulunduğu kesin. Bunun sayesinde ise Sony şirketi, tablet telefonların tam olarak nasıl kullanılmakta olduğunu öğrenmeyi amaç edinmiş gibi gözüküyor. Örnek olarak ortada yer alan basınç sensörünün dokunmatikle herhangi bir ilgisi yok. Cihazın katlı bir şekilde mi yoksa açılarak mı kullanılmakta olduğunu görmeyi amaçlamakta. 

Bu söz konusu sensörlere beraber cihaz, kullanım biçimine bakılarak uygun hale gelen format ve de  arayüz üzerinde içerik gösteriyor olacak. Sensörler, söz konusu bu geçişlerin akıcı ve  çok daha doğru olması amacıyla kullanılıyor olacak. Misal tablet modu içerisinde birisiyle yazışma esnasında ekranı katlayacak olursanız, arka bölümde farklı bir uygulama veyahut bir ekran koruyucu gözükecek olabilir. 

Bu söz konusu yeni ekranların pratik açısından ne kadar kullanışlı bir durumda bulunacağı tartışmaya açık olarak karşımıza bulunsa bile, bir gün Sony  şirketi söz konusu bu ekranı gerçekten bir ürünü üzerinde kullanma konusunda karar verecek olursa o zaman gerçek anlamda nasıl olacağını, ne denli işlevsel bir durumda bulunduğunu da açıkça görebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.