Stadia için sistem gereksinimi açıklaması yapıldı

Bulut oyunculuğu hususunda günümüze kadar gerçekleştirilmiş en köklü platformu inşa etmeyi başaran Google şirketi, Stadia sayesinde adeta tarih yazmaya gelmiş durumda.

Stadia için sistem gereksinimi açıklaması yapıldı


Bulut oyunculuğu hususunda günümüze kadar gerçekleştirilmiş en köklü platformu inşa etmeyi başaran Google şirketi, Stadia sayesinde adeta tarih yazmaya gelmiş durumda. Yalnızca mevcut durumdaki oyun severleri değil, oyunlarla ilişkisi olmayan kişileri bile kendisine çekme hedefi olan Stadia, YouTube platformunun bir oyun versiyonu gibi çalışıyor olacak.

Bulut sistemleri üstünden oyun oynamak ise video izlemekten fazlasıyla değişik. Çünkü oyuncuların almış oldukları görüntülerin kendi eylemlerine özel olarak değişmeleri gerekli olacak. Bu ise internet bağlantısı kalitesinin fazlasıyla önemli bir etmen olarak karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Google Stadia için önerilen ve minimum durumdaki bağlantı hızıyla alakalı gereksinimleri;


Önerilmekte olan: Saniye içerisinde 60 kare ve 4K çözünürlük için minimum olarak 30 mbps gücünde bağlantı hızı
Minimum olan : Saniye içerisinde 60 kare ve 1080p çözünürlük için minimum 25 mbps gücünde bir  bağlantı hızı

Google Stadia platformunun patronu olan Phil Harrison tarafından yapılan bu açıklamalar ise, platformun fiber bağlantıya sahip her ortam içerisinde çalışabileceğini açık bir şekilde kanıtlamakta. Öte yandan Harrison, Google şirketinin sunucularının bağlantı kalitesine bakılarak anlık bir şekilde çözünürlük değiştirebilecek olduğunu da ifade ediyor. Yani internet hızında meydana gelen anlık değişimler, Stadia’da yer alan akıcılığı hiç bir şekilde bozmayacak.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.