Starcraft 2 oyununun yapay zekası bugün tanıtılacak

Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından bir tanesi olan Google şirketi, Blizzard şirketiyle beraber 2016 senesinde gerçekleştirilen BlizzCon kapsamında çok önemli bir duyuru yapmış ve Deepmind isimli yapay zekanın StarCraft 2 isimli oyunda boy gösterip botlarında insanlarla kafa kafaya  bir şekilde mücadele edebilmesini sağlayacak olduklarını açıklamıştı.

Starcraft 2 oyununun yapay zekası bugün tanıtılacak


Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından bir tanesi olan Google şirketi, Blizzard şirketiyle beraber 2016 senesinde gerçekleştirilen BlizzCon kapsamında çok önemli bir duyuru yapmış ve Deepmind isimli yapay zekanın StarCraft 2 isimli oyunda boy gösterip botlarında insanlarla kafa kafaya  bir şekilde mücadele edebilmesini sağlayacak olduklarını açıklamıştı. Blizzard şirketi, Deepmind isimli yapay zekanın verimli bir biçimde eğitilmesi amacıyla 65.000  tane maç kaydının veritabanına ilave edildiğini ve her ay içerisinde yarım milyon  tane maçın daha veritabanına ilave edilerek yapay zekanın geliştirilmesini sağlayacak olduğu konusunda açıklama yapmıştı.

Blizzard şirketi, son gerçekleşmiş olan BlizzCon etkinliği kapsamında çalışmaların devam ettiği konusunda açıklama yaptı. Blizzard şirketinin yapmış olduğu açıklamasına bakılırsa kendine işçiler ile rush taktiği geliştirmiş olan Deepmind, Insane (çılgın) zorluk seviyesi içerisinde %50 seviyesindeki bir başarı oranına ulaşmayı başardı. Daha da iyisi, oyunun yapay zekası devamlı bir şekilde öğrenmeyi sürdürmekte. Bu sebepten dolayı da artık rakiplerinin agresif  durumdaki taktikleriyle baş edebilecek bir seviyeye ulaşmış bir halde.

Aradan  tam tamına 3 sene geçmiş olmasına karşın StarCraft 2 isimli oyunun tehlikeli durumdaki yapay zekası olan  Deepmind, resmi bir şekilde tanıtılmış  bir ürün değil. Lakin bu durum ise çok fazla uzun sürmeyecek. Blizzard şirketi, dün yapmış olduğu bir açıklamayla birlikte StarCraft Twitch kanalı ile birlikte Deepmind YouTube kanalı üstünden yayınlanacak lansman etkinliği kapsamında StarCraft 2 oyununa özel bir şekilde geliştirilmiş olan Deepmind isimli yapay zekasının 24 Ocak tarihinde resmi bir şekilde tanıtılacağını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.