Steam üzerindeki verilere izin almadan mı erişebiliyor?

Kendisine ait dijital oyun dağıtımı mağazasını 6 Aralık 2018 tarihi içerisinde açmış olan Epic Games, yakın zaman içerisinde Reddit üstünde paylaşımı yapılan gizlilik endişeleri konusuna sahip gönderiyle dikkatleri üstüne çekmiş oldu.

Steam üzerindeki verilere izin almadan mı erişebiliyor?


Kendisine ait dijital oyun dağıtımı mağazasını 6 Aralık 2018 tarihi içerisinde açmış olan Epic Games, yakın zaman içerisinde Reddit üstünde paylaşımı yapılan gizlilik endişeleri konusuna sahip gönderiyle dikkatleri üstüne çekmiş oldu. Geçmiş olduğumuz Perşembe gününde (14 Mart) paylaşılmış olan gönderi, Steam platformunun localconfig.vdf isimli dosyasını izin almadan kullanmakta olduğunu ileri sürüyordu.

Epic üzerinde yer alan kullanıcılarına yöneltilmiş olan ''Steam  üzerindeki arkadaşlarınızı Epic hesabınıza eklemeyi ister misiniz?'' şeklindeki soruya ''Evet'' yanıtı verildiği zaman; kullanıcıların bilgisayarında yer alan Steam platformunun localconfig.vdf isimli dosya Epic Games uygulaması tarafından kopyalanarak, Epic Games'e ait dosyaları altına şifrelenip ilave ediliyor. Bu işlemi yaptığı esnada Epic Games, yalnızca arkadaşlara erişecek olduğunu belirtmekte. Ancak ne kadar yazık ki gerçek asla böyle değil.

Epic Games şirketinin eksik bilgi verip almış olduğu bu  özel dosya;

- Her 1 tane kullanıcının ilişkili durumdaki  Steam Kimliği ve de eski Steam kullanıcı isimlerini içeren listeyi
- Şu anda ve daha öncesinde takip etmiş olduğunuz gruplarla beraber oyunları
- Oyunlarla ilgili olarak oynama geçmişlerinizi
- Steam Link’i kullanmakta olduğunuz cihazları
- Steam'la beraber kullanmakta olduğunuz kontrolcü (joystick vb.) çeşitlerini
- Kullanmakta olduğunuz kontrolcü yapılandırmalarıyla birlikte ayarları
- Arayüz  ile birlikte büyük resim modu / sohbet / canlı yayın ayarlarını ve bunlara benzeyen çok daha fazla kişisel veriyi içermekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.