Tam 120 milyon tane facebook kullanıcısının verilerini çaldılar

Facebook platformu kullanıcılarının kişisel durumdaki verilerini test uygulamalarıyla birlikte çalıp bu verileri de reklam maksatlı olarak kuruluşlara satmış olan ya da kendileri kullanmakta olan 2 şahıs, sosyal medyayla birlikte Silikon Vadisi devi tarafından  açık bir şekilde dava edildi.

Tam 120 milyon tane facebook kullanıcısının verilerini çaldılar


Facebook platformu kullanıcılarının kişisel durumdaki verilerini test uygulamalarıyla birlikte çalıp bu verileri de reklam maksatlı olarak kuruluşlara satmış olan ya da kendileri kullanmakta olan 2 şahıs, sosyal medyayla birlikte Silikon Vadisi devi tarafından  açık bir şekilde dava edildi. Seneler boyunca devam eden kişisel durumdaki bu veri hırsızlığının arka planı ise bu sayede ortaya çıkmış oldu.

2017 ile 2018 senelerinin arasında Gleb Sluchevsky ile birlikte Andrey Gorbachov adlı 2 şahıs, yaklaşık olarak 63.000 tane Facebook kullanıcısını; burçlar ile birlikte karakter ve de popülerlik benzerindeki pek çok test içermekte olan zararlı tarayıcı eklentileri kurmak için teşvik etti. Aynı zaman içerisinde 4 tane FQuiz ile Supertest benzerindeki internet sitesine sahip durumdaki şahıslar, oluşturmuş oldukları testlerde kişisel durumdaki sorular sorup kullanıcıların verilerini çalmaktalardı.

Facebook hesabı ile bağlan seçeneği yer alan test uygulamaları yalnızca kısıtlı miktardaki veriye erişecek olduğunu söylüyor. Bunun sonrasında kullanıcının bir tane internet tarayıcısı eklentisi indirmesini talep eden uygulama, kullanıcının Facebook hesabı üzerindeki tüm verilere erişim sağlamakta. Geçtiğimiz sene içinde bu kişilerin 81.000 taneyi geçen kullanıcının mesajlarını satmış oldukları da ifade edilmekte.

Toplam olarak 120 milyon tane Facebook kullanıcısının mevcut verilerinin bahsi geçen 2 şahıs tarafından çalınmış olduğu aktarılırken, Facebook platformu da bu şahısların özel mesajları satmalarından dolayı itibarının çok fazla zedelenmiş olduğunu söylemekte. Sistemde yer alan açığı bulmak amacıyla 75.000 dolar  tutarında harcama gerçekleştiren sosyal medya devlerinden Facebook, neler var ki, testlere giriş gerçekleştirmenin kullanıcıların isteği ile gerçekleşmiş olduğunu ve bir sorumluluk kabul etmeyecek olduğunu da aktarmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.