Ticaret savaşlarından bilgisayar fiyatları da etkilenmiş olacak

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında yer alan ticaret savaşı, birbirlerine ait ürünlerine koymuş oldukları ilave vergilerle sürerken bu 2 tane dev ülkenin arasında yer alan gerginlik teknoloji firmalarının yanı sıra satılan teknoloji ürünlerinin fiyatlarını da çok fazla etkilemekte.

Ticaret savaşlarından bilgisayar fiyatları da etkilenmiş olacak


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında yer alan ticaret savaşı, birbirlerine ait ürünlerine koymuş oldukları ilave vergilerle sürerken bu 2 tane dev ülkenin arasında yer alan gerginlik teknoloji firmalarının yanı sıra satılan teknoloji ürünlerinin fiyatlarını da çok fazla etkilemekte. Amerika Birleşik Devletleri'nin yönetimi, Çin'e ait ürünlere yeni ilave vergiler koymak ile tehdit etmekteyken Amerika Birleşik Devletleri asıllı teknoloji firmaları, dizüstü bilgisayarlar üzerinde meydana gelebilecek fiyat artışları hususunda da çeşitli uyarılar yapılıyor

Intel şirketi ile birlikte Microsoft şirketi, Dell şirketi ve de HP  şirketi gibi  çok büyük teknoloji şirketleri, ortalama dizüstü bilgisayarı fiyatları üzerinde 120 dolar tutarında bir artış yaşanacak olduğunu tahmin etmekte. Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin ürünlerine koyacak olduğu 300 milyar dolar tutarındaki büyük tarifeler, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan teknoloji firmalarını da önlem almaya itmekte.

Amerika Birleşik Devletleri asıllı teknoloji firmaları da daha çok bu fırtınanın dinmesini beklemeyi çok fazla istememekte. Amerika Birleşik Devletleri bazlı bir takım yonga üreticisi şirketler, Amerika Birleşik Devletleri'nin yönetimini, ticaret savaşında yer alan tansiyonu artık daha çok artırmamaları hususunda da uyarmış oldu. Öte yandan Intel şirketi ile birlikte Xilinx şirketi de, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin almış olduğu Huawei  şirketinin ürünleri satışı yasağının kaldırılması konusunda talepte bulundu.

2 ülkenin arasında yaşanmış olan bu  büyük gerilimle beraber dizüstü bilgisayarların fiyatlarına yansıyabiliyor olacak bu tansiyon yükselmesi, teknoloji ürünlerini genel olarak dışarıdan almaya devam eden ülkemiz içerisindeki ürünlerin fiyatlarını da etkiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.