Twitter'dan nefret söylemiyle alakalı ceza kararı

Twitter platformu , bugün yapmış olduğu özel bir tane duyuruyla beraber firmanın politikaları içerisinde yeniliklere gidecek olduğu açıklamasını yaptı.

Twitter'dan nefret söylemiyle alakalı ceza kararı


Twitter platformu , bugün yapmış olduğu özel bir tane duyuruyla beraber firmanın politikaları içerisinde yeniliklere gidecek olduğu açıklamasını yaptı. Bu söz konusu yeniliklerin önemlisi olanlarından bir tanesi ise, dini  durumdaki topluluklara karşı gerçekleştirilen nefret içeriği bulunan söylemlerde uygulanmakta bu söz konusu politikalar. Twitter platformunun söz ettiği politika, bugün itibariyle yürürlüğe girmiş olacak. Twitter  platformu aynı zaman içerisinde, firmanın izlemekte olduğu politika başarılı bir durumda olur ise gelecek dönemde de öteki koruma altında yer alan gruplarla ilgili benzeyen standartlar getirecek oldukları konusunda açıklama yaptı.

Twitter platformunun bu şekilde adımlar atmış olması hiç bir şekilde şaşırtıcı  bir şey  değil zira firma, geçtiğimiz yıl insanlık dışı  gerçekleştirilen söylemlere karşı izleyecek oldukları politikaları tekrardan oluşturmak amacıyla yardım isteği yapmıştı. Twitter platformu, yapmış olduğu bir çağrı içerisinde ''tanımlanabilir  durumda bulunan gruplara'' karşı gerçekleştirilen insanlık dışı söylemler için önlem konusu taşıyan politikalar getirmekten söz etmişti. Firma, yapmış olduğu söz konusu bu çağrıya 30 taneden çok ülkede yer alan insanlardan yaklaşık olarak 8.000 tane yanıt almış oldu.

Firmanın almış olduğu geri bildirimlere bakıldığında genel olarak koruma altında bulunması gerekli grupları tek bir grup içerisinde inceleme yapmanın yanlış olduğundan söz edilmekteydi. Sosyal medyanın devi haline gelen platforma bunun yerine  daha da ufak gruplar oluşturulacak olması ve hepsiyle alakalı koruyucu bir takım önlemlerin alınması konusunda bir öneri yapılmıştı. Bu  söz konusu sürecin sonucunda ise Twitter platformu, dini gruplara karşı yapılmakta olan bir takım insanlık dışı söylemlerin sahipleri için yasaklama cezası getirmiş olacak yeni politikalarını test aşamasına sokmuş durumda.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.