Uzaya çıkacak ilk Türklerin isimleri belirlendi, isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gidecek Türk isimlerinin belli olduğu, isimlerin ise yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.

Uzaya çıkacak ilk Türklerin isimleri belirlendi, isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gidecek olan kişilerin isimlerinin belli olduğu, bu isimlerinde yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.

Bakan Varank konuyla ilgili yaptığı açıklamasının devamında ise "Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Orada bilimsel deneyler bu arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının seçiminde sağlık bilimleri üniversitesinin ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında ciddi psikolojik testleri beraber gerçekleştirdik." dedi

Konuşmasına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek." ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan bu açıklama büyük bir heyecan yaratırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isimleri hangi tarihte açıklayacağı ise henüz bilinmemekte.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.