VeriSilicon şirketinin bir kısmı Xiaomi şirketi tarafından alındı

Firmalar arasında satın alma işlemlerinin gerçekleşmesi, günümüz koşullarında sık bir şekilde karşılaşmaya başladığımız bir durum şeklinde karşımıza çıkmakta.

VeriSilicon şirketinin bir kısmı Xiaomi şirketi tarafından alındı


Firmalar arasında satın alma işlemlerinin gerçekleşmesi, günümüz koşullarında sık bir şekilde karşılaşmaya başladığımız bir durum şeklinde karşımıza çıkmakta. Bazı durumlarda büyük firmalar, orta hale sahip ya da ufak firmaları komple satın alıp kendi bünyeleri içerisine dahil ederken bazende firmaların bir bölümünü satın alabilmekteler.

Çin asıllı akıllı telefon sektörünün devi haline gelen  Xiaomi şirketi de, fazlasıyla tanınmış bir yonga üreticisi firması olan VeriSilicon şirketinin bir bölümünü satın almış durumda. Bu söz konusu satın alım ile birlikte Xiaomi şirketi, VeriSilicon şirketinin hisse tutmakta olanlarının arasında en büyük 4. hissenin tek sahibi olarak öne çıktı.

Tam ismi VeriSilicon Microelectronics şeklinde bulunan tekrar Çin'de merkezi bulunan yonga üreticisi firmanın merkezi Şanghay'da bulunurken firmanın araştırma ile birlikte geliştirme merkezleri de Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de yer alıyor.

VeriSilicon Microelectronics şirketinin paylaşmış olduğu bir tane belge de Xiaomi  şirketinin tarafından işletilmekte olan bir fonun geçmiş olduğumuz Haziran ayı içinde firmanın en büyük 2. dış hissedarı konumunda yer aldığını göstermiş oldu. Xiaomi şirketi de VeriSilicon şirketinin söz ettiği bu yatırımı onaylamış oldu.

Aslında akıllı telefonlarla alakalı üretimi ile birlikte satışı hususunda başarılı olmayı başarsa da Xiaomi şirketinin yonga ile donanım parçaları üretme hususunda ne kadar kötüki çok bir çalışması yer almamakta. VeriSilicon şirketinin %6'lık bir kısmını satın alması ile beraber Xiaomi şirketinin VeriSilicon şirketiyle olan ilişkilerinin çoğaltabileceği ve yonga üretimiyle alakalı olarak bir gelişme gösterebilecek olduğu da söylenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.