Windows 10'dan vasat bir güncelleme

Microsoft şirketinin 9 Nisan tarihi içerisinde kullanıcılarına sunmuş bulunduğu en son güncelleştirme paketi, önemli problemlerle beraber gelmiş oldu.

Windows 10'dan vasat bir güncelleme


Microsoft şirketinin 9 Nisan tarihi içerisinde kullanıcılarına sunmuş bulunduğu en son güncelleştirme paketi, önemli problemlerle beraber gelmiş oldu. Kullanıcılardan bazıları, bilgisayarlarının fazlasıyla yavaş bir şekilde açıldığını ifade ederken bazıları da donmalar yaşamakta olduklarını bazen bu donmaların bilgisayarlarını tekrardan açmalarına neden olduğunu ifade ettiler.

Kısa zaman içinde problemin kaynağı da bulundu. Bir çok kullanıcının bilgisayarları içerisinde yer alan AVG ile Avast benzerindeki antivirüs programlarından ötürü kaynaklandığı açıklanan bir çakışmanın, bu probleme sebep olduğu tespit edildi. Microsoft şirketi ilk adımı ise, Sophos adlı antivirüs programının kullanılmış olduğu bilgisayarlar üzerinde bu güncellemelerin yüklenmesini engelleyip atmış oldu. Avira adlı antivirüs programının yetkilileri de Windows 10 işletim sistemi ve Windows 7 işletim sistemi  kullanıcılarını güncellemelerden sonra yavaşlama problemlerine sebep  olabileceği hususunda uyardı.


Kullanıcılar cephesi içerisinden gelmeye başlayan tepkilerin sonrasında Microsoft şirketinin düzgün çalışmakta olan özellikleri bozduğu düşünülüyor olsa dahi, aslına bakılırsa bu problemin temel nedeni antivirüs programlarıyla Microsoft şirketinin özelliklerinin çakışıyor olmasıdır. Eğerki sizler de 9 Nisan tarihinden öncesine göre donmanın yanı sıra performans kayıpları yaşamaktaysanız, 3. bir firmadan alınmış olan antivirüs programını problemler ortadan kalkana kadar kaldırmanızı tavsiye ediyoruz. Microsoft şirketinin kendisine ait antivirüs programı, zaten bilgisayarlarınız üzerinde hali hazır bir şekilde bulunur. Genel bir kanı şeklinde fazla güvensiz gibi görünüyor olsa dahi, Microsoft şirketinin antivirüs programı da kullanıcılara tamamen yeterli gelmektedir. Dikkat edilmesi gerekli nokta da daima kullanılmakta olan web sayfalarının tam olarak ne kadar güvenli  bir durumda olduklarıdır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.