Windows 10 kullanıcı sayısı açısından zirvede

Belki bütün zamanların en çok sevilmekte olan işletim sistemi arasında yer alan Windows 7 işletim sistemi, yavaş bir şekilde kullanıcılar tarafından terk edilmekte.

Windows 10 kullanıcı sayısı açısından zirvede


Belki bütün zamanların en çok sevilmekte olan işletim sistemi arasında yer alan Windows 7 işletim sistemi, yavaş bir şekilde kullanıcılar tarafından terk edilmekte. Zira ortaya çıkmış olan son veriler Windows 10 işletim sisteminin kullanma oranının Windows 7 işletim sistemini geçmiş olduğunu ortaya çıkarttı.

Uzun bir zamandan beri beklenmekte olan fakat bir türlü gerçekleşmiş olduğunda emin bir durumda olmadığımız Windows işletim sisteminin kullanım oranına ait verileri, en sonunda Windows 10 işletim sisteminin lehine dönmüş oldu. StatCounter benzerindeki bazı şirketler birkaç defadır Windows 10 işletim sistemini önde göstermekte  olsa bile NetMarketShare isimli şirket, Windows 7 işletim sisteminin halen 1. olduğunu söylemekteydi.

Aralık 2018 tarihinde ortaya çıkan sonuçlar da bu seyri değiştirmiş oldu. Bir önceki aya bakıldığında %1,08 oranında bir artış göstererek bütün market payı içerisinde %39,22'lik bir kullanım oranına ulaşmayı başaran Windows 10 işletim sistemi, böylelikle 1. oturmuş olmakta. Windows 7 işletim sistemi ise aynı zaman aralığı içerisinde kullanım oranında %1,99 oranında düşürüp bütün payda %36,90 oranındaki bir dilime sahip olmakta.

Böylelikle Windows 10 işletim sistemi, Ekim 2009 tarihinde çıkmış olan Windows 7 sistemini %2,32'lik bir oranla geçip tahtından etmiş oluyor. Resmi  durumdaki desteği 13 Ocak 2020 tarihi içerisinde son bulacağı açıklanan Windows 7 işletim sistemini bir an önce Windows 10 işletim sistemine güncellemenizi ve  de güvenlik açıklarına hiç bir şekilde maruz kalmamanızı  da tavsiye etmekteyiz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.