Windows 10 üzerindeki DNS problemi biraz daha sürecek

Windows 10 işletim sisteminin DNS problemi, geçmiş olduğumuz hafta işletim sisteminin güncellemesini gerçekleştiren kullanıcıların almış olduğu ''Güncellemenin servisine bağlantı kuramadık.

Windows 10 üzerindeki DNS problemi biraz daha sürecek


Windows 10 işletim sisteminin DNS problemi, geçmiş olduğumuz hafta işletim sisteminin güncellemesini gerçekleştiren kullanıcıların almış olduğu ''Güncellemenin servisine bağlantı kuramadık. Daha sonra yeniden deneyeceğiz veyahut  şimdi yeniden deneyebilirsiniz. Problem halen devam etmekteyse, internete bağlı bir durumda olduğunuzdan emin olun.'' şeklindeki bir uyarıyla beraber ortaya çıkmıştı. Gelmiş olan hata raporlarından  hemen sonra harekete geçmiş durumdaki Microsoft şirketi, problemi çözebilmek amacıyla çalışmalar yürüttüğünü de ifade etmişti.

DNS probleminin yaşanmakta olduğu zaman boyunca kullanıcılar, DNS adreslerini OpenNIC ile birlikte Cloudflare ve de Google benzerindeki servislerin adreslerine ayarlayıp bu problemi kısmi bir şekilde çözmüşlerdi. Yaşanmış olan bu problemle alakalı açıklamalar gerçekleştiren Microsoft şirketi, Windows Update servislerinin harici bir tane DNS sağlayıcısında meydana gelen bir problemden etkilenmiş olduğunu belirtti. Problemin, dünya üstünde yer alan pek çok internet servis sağlayıcıyı etkilemiş olduğu da düşünülmekte.

29 Ocak tarihi içerisinde problemin çözülmüş olduğu açıklamasını gerçekleştiren Microsoft şirketi, problemin kaynağı ve de nasıl gerçekleştiğiyle alakalı da bir bilgi paylaşmadı. Microsoft şirketinin açıklamasından sonra Reddit benzerindeki platformlar içerisinden DNS problemini hala yaşamakta olduğunu ifade eden pek çok kullanıcı mesajı da paylaşılmış oldu. Bu paylaşılan mesajlar ise, sorunun halen çözülmemiş olduğunu göstermekte.

Artış gösteren tepkilerden sonra bugün bir tane açıklama daha gerçekleştiren Microsoft şirketi; ''DNS problemini çözmek amacıyla yapmış olduğumuz düzeltmelerin, DNS sunucularının tamamına yayılması amacıyla biraz daha zamanı ihtiyaç bulunuyor. Çok kısa bir zaman daha bu problem yaşanmaya devam edebilir'' şeklindeki ifadelerine yer verdi. Eğerki sizlerde benzer bir problem yaşamaktaysanız, Google veyahut Yandex benzerindeki öteki servislerin DNS sunucularını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.