Xiaomi şirketi artık ucuzlukla anılmayı istemiyor

Akıllı telefon sektöründeki en büyük devlerinden olarak öne çıkan Apple şirketi ile Samsung şirketi, zaman içinde piyasaya atılmış olan Çinli firmalardan dolayı geri planda kalmaya başlamış idi.

Xiaomi şirketi artık ucuzlukla anılmayı istemiyor


Akıllı telefon sektöründeki en büyük devlerinden olarak öne çıkan Apple şirketi ile Samsung şirketi, zaman içinde piyasaya atılmış olan Çinli firmalardan dolayı geri planda kalmaya başlamış idi. Bu duruma neden olan Çin asıllı akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Xiaomi şirketinin CEO'su görevinde bulunan Lei Jun, yapmış olduğu bir basın açıklaması içerisinde; ''Ucuz fiyatlı telefonlar yaptığından dolayı Xiaomi çok  fazla satıyor.'' şeklindeki algının değişmesini istediğini ifade etti.

Hem Çin asıllı bir firma olduğundan dolayı hem ise gerçek açıdan fiyat ve performans ürünleri ürettiğinden dolayı kullanıcılar üzerinde bu şekilde bir algı oluşturmuş durumdaki Xiaomi şirketi, yalnızca ucuz  fiyatlı cihazlar üretmemekte. Çin asıllı firmanın amiral gemisi Mi Mix 3 modeli, ülkemiz içerisinde 5.000 Türk Lirası seviyelerinden alıcı bulmakta. CEO görevinde bulunan Jin, yeni gelecek akıllı telefon modellerinin fiyat politikalarında da bir değişikliğe gidilecek olduğuna  vurgu yaptı.

Basın açıklaması içerisinde CEO  görevinde buluna nJin; ''Sizlere kesin bir şekilde söyleyebilirim ki fiyatlarımız son defa 445 dolar tutarının (3.000 CNY) altında bulunacak. Gelecek dönemde telefonlarımız  çok daha pahalı bir duruma gelebilir. Çok yüksek diyemem fakat biraz daha pahalı bir duruma gelebilir.'' ifadelerine yer verdi, lakin cihazları üstünde ne kadar fiyat artışının gerçekleşecek oluğuna yönelik olarak herhangi bir bilgiyi paylaşmaktanda kaçındı.

Bütçe telefonu arayışında bulunan kullanıcıların da RedMi şirketinin serilerini takip edecek olmalarını, bu serilerin içinde kendilerine en uygun fiyat ve performans ürününü bulabilecek olduklarını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.