Yakında Dünya'ya çarpacağını açıkladılar

Soğuk savaş dönemi içerisinde Sovyetler Birliği'yle Amerika Birleşik Devletleri'nin karşı karşıya gelmiş olduğu cephelerin bir tanesi de uzay yarışı olarak öndeydi.

Yakında Dünya'ya çarpacağını açıkladılar


Soğuk savaş dönemi içerisinde Sovyetler Birliği'yle Amerika Birleşik Devletleri'nin karşı karşıya gelmiş olduğu cephelerin bir tanesi de uzay yarışı olarak öndeydi. Bu  sözü edilen yarış toplumlar üstünde o kadar fazla etkili bir durumdaydı ki, western filmlerin sonlarını getirerek BattleStar Galactica benzerinde çok büyük bilim kurgu serilerinin öne çıkabilmesini  sağlamayı başarmıştı.

O dönemler içerisinde uzaya yollanan araçlardan biri de Sovyet yapımı olarak öne çıkan Kosmos 482 idi. 1972 senesinde fırlatılmış olan aracın Venüs gezegenine gitmesi planlanmaktaydı ancak bu tamamen başarısız bir deneme oldu. Venera 8 ismine sahip olan ve Venüs gezegenine ulaşması konusunda bir beklenti bulunan aracın itici roketlerinden bir tanesi arıza yaptı ve araç bugüne kadarki zaman içerisinde Dünya'nın etrafında bir yörüngede boş bir şekilde dönmeyi sürdürdü.

Teknik açıdan bir uzay hurdası şeklinde tanımlanabilecek olan bu özel aracın 2023 senesi ila  2025 senesinin arasında düşmesi konusunda bir beklenti vardı. Space isimli web sayfası tarafından  ise aracın bu sene düşeceği açıklandı.

Araç  ise şu anda her 112 dakikanın içinde, bir tur atmakta. Uzmanlar ise, Venüs isimli gezegenin zorlu şartlarına dayanması konusunda beklenti bulunan bu aracın çakılmaya da dayanabilecek olduğunu söylüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.