Yapay Zeka'nın çizmiş olduğu resimlere ilgi çok büyük

Günümüz yaşam koşullarında yapay zekalar her  bir alana elini atmış bir vaziyette.

Yapay Zeka'nın çizmiş olduğu resimlere ilgi çok büyük


Günümüz yaşam koşullarında yapay zekalar her  bir alana elini atmış bir vaziyette. Pek çok sektör içerisinde yaşam kurtarıcı işler gerçekleştirmekte olan bu  söz konusu özel teknoloji, şimdi ise sanat alanı içerisinde kendini göstermeye başlamış bir durumda.

Ai-Da adına sahip olan bir robot, Oxford Üniversitesi’nde yer  alan St John’s Koleji içerisinde yeni bir  tane sergi açmaya hazırlanıyor. Sergi içerisinde, 8 tane çizim ile birlikte 4 tane heykel, 20 tane resim ve de 2 tane video çalışması yer alıyor olacak. Robotu üretmiş olan Aidan Meller şirketinin robotu satmış olduğu kişi ise, daha şimdiden yapılmış olan bu çizimlerden 1,2 milyon dolar  tutarında bir gelir elde etmiş olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Görülene bakılır ise  insanlar, yapay zeka tarafından üretilmiş olan sanat eserlerine çok büyük bir ilgi göstermekteler.

Ai-Da isimli robot, resim çizmek amacıyla ilk önce gözbebeklerine yerleştirilen özel kameraları kullanarak çizilecek  olan hedefi detaylı bir şekilde incelemekte. Hemen sonrasında ise dahili bir tane bilgisayar kullanarak yapay zeka görmüş olduklarını robot kolu kullanarak kağıt üzerine aktarıyor. Görünüşte çok basit gibi gözükmekte olan bu özel işlem, aslına bakılır ise arka plan içerisinde pek çok karmaşık aşamadan geçmiş oluyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.