ZTE şirketinden çok ilginç bir patent

ZTE şirketinin almış olduğu yeni patent, direkt olarak ekran  ve kasa oranıyla ilgili. Bilinmekte olduğu gibi son dönemler içerisinde piyasaya çıkartılmış olan akıllı cihazların ön kamerasında yer alan tasarımları eskisine bakıldığında bayağı değişmiş vaziyette.

ZTE şirketinden çok ilginç bir patent


ZTE şirketinin almış olduğu yeni patent, direkt olarak ekran  ve kasa oranıyla ilgili. Bilinmekte olduğu gibi son dönemler içerisinde piyasaya çıkartılmış olan akıllı cihazların ön kamerasında yer alan tasarımları eskisine bakıldığında bayağı değişmiş vaziyette. Bazı firmalar çentik, bazı firmalar delikli özelliğe sahip ekranlar ve bazı firmalar ise açılabilir özelliğe sahip ön kameralar kullanma yoluna gitmekteyken, bir taraftan ise ekranın iç kısmına gizlenmiş durumdaki ön kameralarla alakalı çalışmalar devam ettiriliyor. Fakat ZTE şirketinin almış olduğu patent içerisinde bunların hiç bir tanesine ihtiyaç kalmamış  olacak zira bu telefonda bir ön kamerası yer almıyor.

ZTE şirketi tarafınan patenti alınan bu telefon modelinin ön tarafta bir kameranın yer almaması, %100 ulaşan bir ekran kasa oranı sunmakta fakat ZTE şirketi, ön tarafta yer alacak kamera ihtiyacını giderebilmek amacıyla çok daha farklı bir yöntem bulmuş vaziyette. Bu ise iki ekran teknolojisi. Bu söz konusu teknoloji, telefonun arka bölümünde yer alan ufak boyutlu 2. bir tane ekranı içeriğinde barındırıyor ve kullanıcılar ise, selfie çekmek istediklerinde arka kamerayı kulanmaktalar.

ZTE şirketi tarafından alınan bu özel patent, ekrana çok daha geniş bir şekilde kullanım olanağını sunuyor olmasıyla beraber, fazlasıyla daha iyi selfie çekimlerinin gerçekleştirilebilmesine de imkan sağlamış oluyor. Bu şekilde ise kullanıcılar, hem fazlasıyla kaliteli selfie çekimleri yapabilmiş olacaklar hem ise ekran boyutları üzerinde herhangi bir kayıp yaşamamış olacaklar. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.