Windows 10 işletim sistemine yerleşik bir Linux çekirdeği gelecek

Microsoft şirketi, Windows 10  işletim sistemi için yeniliklere hiç bir şekilde hız kesmeden devam etmekte

Windows 10 işletim sistemine yerleşik bir Linux çekirdeği gelecek


Microsoft şirketi, Windows 10  işletim sistemi için yeniliklere hiç birş ekilde hız kesmeden devam etmekte. 2019 senesi içerisinde bir çok yenilik ile karşımıza çıkmış olan Microsoft şirketi, şimdi ise Linux işletim sistemini mağazasına dahil etmek için çalışmalar yapıyor. Linux işletim sistemi ayrıca Microsoft Update yardımı ile de güncellenmiş olacak. Bu aslına bakılırsa bilgisayar sistemleriyle alakalı olarkata bir ilk olacak desek yanlış olmaz.

Linux  işletim sistemi çekirdeğinin Microsoft işletim sistemine nasıl entegre edilecek olduğu belirtilmedi fakat Microsoft şirketi tarafından yapılmış olan açıklamalar içerisinde, Linux işletim sisteminin açık kaynak koda sahip yapısının korunacak olduğunun altı da çizilmiş oldu. Yani aslında kullanıcılar  çok daha normal bir Linux deneyimi yaşamış olacaklar. Windows işletim sistemine Linux 4.19  isimli sürümü getirilmiş olacak ve bundan daha sonraki sürçe içerisinde Linux işletim sistemine gelmiş olan stabil güncelleştirmeleri de alabiliyor olacak. Öte yandan getirilecek durumdaki Linux işletim sisteminin çekirdeği, performansla beraber ön bellek kullanımının yönünden de bir hayli verimli durumda bulunacak.

Microsoft şirketinin ue şekilde bir karar almasının altında yatmakta bulunan başlıca nedenin güncellenen komut istemcisi olduğu konusunda da düşünceler mevcut. Bilinmekte olduğu gibi Microsoft  şirketi bu komut ekranı içerisinde çok büyük bir güncelleme getirecek ve bu güncellemeyle beraber komut istemcisi  de fazlasıyla daha işlevsel bir duruma getirilmekteydi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
utku - 3 yıl önce
siteniz iyi